Politie zoekt getuigen juwelendieven

Groningen - Door misleiding wisten een man en een vrouw op 2 augustus om 10:45 juwelen te stelen in de binnenstad van Groningen. De politie is op zoek naar mensen die deze foto’s herkennen.

De beide personen deden falsof ze diverse sieraden wilden bezichtigen. De vrouw zocht een aantal sieraden uit die zij mooi vond en die werden door de juwelier op een plateau gelegd bij de toonbank. Toen de sieraden afgerekend moesten worden, wilde vrouw een deel contant betalen en een deel pinnen.

Missende sieraden

De man en de vrouw deden alsof hun betaalpas nog in de auto lag en die eerst moest worden opgehaald. Omdat de verkoop van de sieraden en het gedrag van de beide kopers opvallend was, kreeg de juwelier wantrouwen en controleerde zijn sieraden. Het vermoeden bleek juist te zijn want de twee ‘klanten’ hadden kans gezien sieraden te stelen.

Politie zoekt tips

De politie wil weten wie deze twee personen zijn. Zij roepen mensen die de man of vrouw (her)kennen op om contact op te nemen met de politie. De politie is te bereiken via 0900 – 8844 of anoniem via 0800-7000.