Nathaniel Rateliff & The Night Sweats terug naar De Oosterpoort

GRONINGEN - De Amerikaanse zanger Nathaniel Ratliff staat bekend om zijn diepe en emotioneel geladen stem. Met zijn zevenkoppige begeleidingsband The Night Sweats komt hij op donderdag 31 januari terug naar Groningen. Ratliff maakt up-tempo soul in combinatie met rhythm & blues. Inmiddels zijn de mannen geen onbekenden meer in De Oosterpoort. Gebaseerd op de afgelopen twee shows kunnen we van deze muzikanten een opzwepende live-show verwachten.

Spotlight

Jarenlang was Nathaniel Rateliff een artiest die in de schemerige kantlijn van de muziekscene zijn geld probeerde te verdienen met fraaie folkliedjes. In Memory of Loss (2010) was het debuutalbum, dat Rateliff uitbracht onder zijn eigen naam. Het was 2015 toen hij een samenwerking aanging met de begeleidingsband The Night Sweats. Met het album Nathaniel Rateliff And The Night Sweats verruilde hij folkliedjes voor robuuste bluesrock met een flinke dosis soul. Hierna stapte Nathaniel vanuit de schaduw de spotlight in en transformeert hij zich van Americana-singer-songwriter naar rock- en soulman.

Tearing At The Seams

Tearing At The Seams is het tweede album dat Nathaniel & The Night Sweats in maart van dit jaar hebben uitgebracht. De verwachtingen lagen hoog, zeker na de vele uitverkochte zalen waar de mannen de afgelopen jaren voor optraden, tijdens verschillende tours rond de wereld. En aan die verwachtingen werd voldaan. ‘’Tearing At The Seams is een energieke bandplaat met materiaal dat het ongetwijfeld fantastisch gaat doen tijdens de concerten van dit hete achttal, dat grossiert in vitaliteit en rock & soul levert van hoog niveau.’’ (OOR)

Donderdag 31 januari loopt temperatuur net zo hoog op als bij het optreden van vorig jaar én het jaar daarvoor. Kom en beleef het gevoel van roadtrippen samen met Nathaniel Rateliff & The Night Sweats!

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats

Do 31 januari 2019 | 20:00 uur

De Oosterpoort

€ 28,00 (inclusief € 3,00 servicekosten)