Plantsoenloop en Rabobank gaan voor de toekomst

GRONINGEN - De Plantsoenloop, de oudste en wellicht wel gezelligste loop van Groningen, vindt alweer bijna plaats, namelijk op zaterdag 3 november. Bij dit evenement staat de jeugd centraal. Voor de komende editie werken de Plantsoenloop en Rabobank nauw samen, om kinderen bewust te maken van een gezonde toekomst.

De Plantsoenloop gaat dwars door het groene en heuvelachtige Noorderplantsoen met afstanden voor alle lopers en leeftijden. Tijdens de 61e editie kunnen deelnemers kiezen uit 1 km, 2 km, 4 km of 8 km met een sfeervolle start en finish op de Oranjesingel.,,

Bij de Plantsoenloop laten we kinderen kennis maken met bewegen in de natuur. Vele scholen, verenigingen en kinderopvangen doen mee aan dit evenement om te laten zien dat bewegen belangrijk is”, zegt Michelle Mencke, organisator van de Plantsoenloop Groningen.

Nieuwe samenwerking

Rabobank is dit jaar een nieuwe partner van de Plantsoenloop. ,,Sport is goed voor de ontwikkeling van een kind. Zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. Daarom zijn wij partner van de Plantsoenloop. Want deze lokale activiteit versterkt de leefomgeving; een ambitie die wij constant nastreven”, zegt Elles Westervaarder, Marktteam Groningen bij Rabobank Stad en Midden Groningen.

Goed doel

Soms vergeten we dat het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze ’s avonds worden voorgelezen of dat ze uit school met vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten kunnen spelen. Het goede doel van de Plantsoenloop, het Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG, zet zich in om het verblijf van kind en ouder zo aangenaam mogelijk te maken.

Zo verzamelen ze met de Plantsoenloop geld in voor het project de Liedjesfabriek. Elke twee maanden komt de mobiele studio naar het Beatrix Kinderziekenhuis om patiëntjes te bezoeken, zelfs aan hun bed. Samen schrijven ze een lied, nemen dit op en maken er een videoclip bij. Kinderen staan op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. De Liedjesfabriek zorgt voor een paar uur plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar ze apetrots op zijn.

Middels de verkoop van loten van de speciale goede doelen loterij, alsmede door de donaties van de deelnemers hoopt het goede doel een mooi bedrag bijeen te brengen. Uiteraard is het ook mogelijk om een persoonlijke actie op te zetten voor het goede doel. Kijk voor meer informatie op www.plantsoenloop.nl/info/goede-doel

Inschrijven

Momenteel zijn er al meer dan 2500 inschrijvingen en het is nog steeds mogelijk om individueel of als school/vereniging in te schrijven via www.plantsoenloop.nl/deelnemen. De verwachting is dat zo’n 3.000 lopers over twee weken aan de start staan op de Nassaulaan. Lopers die verzekerd willen zijn van een startbewijs dienen zich online in te schrijven.