Nieuwe Kerk herdenkt overledenen tijdens Allerzielen

GRONINGEN - Op vrijdag 2 november, Allerzielen, is de Nieuwe Kerk de hele dag open voor Stad en buurt. Iedereen die daar behoefte aan heeft is welkom in de Nieuwe Kerk om zijn of haar dierbare te gedenken. De kerk is open van 10.00 - 20.00 uur. Bezoekers kunnen een waxinelichtje aansteken en plaatsnemen in de kerk.

Speciale zondagsdienst Allerzielen

Op 4 november, de zondag na Allerzielen, worden in de Nieuwe Kerk in een speciale dienst om 9.30 uur de overledenen herdacht. Dan worden de namen genoemd van de gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden. Maar niet alleen hún namen, ook de namen die vanuit buurt en Stad worden aangedragen, vrienden of familieleden, die mensen in hun hart meedragen.

Iedereen is van harte welkom en mag in deze dienst naar voren komen om een waxinelichtje ter nagedachtenis aan een dierbare aan te steken.

Namen aandragen

Mensen die dat willen kunnen de naam van hun dierbare aandragen op de daarvoor bestemde kaartjes in het Stilteportaal van de Nieuwe Kerk. Dat kan van 19 tot en met 27 oktober via de opening voor de gebedsintenties. Of door tot en met zaterdag 27 oktober de naam toe te sturen via e-mail .