Jolanda Datema met bedrijf verknocht aan Helpman

GRONINGEN - Het gezin van Frans Datema woonde ooit bij de Helper Molen in Helpman. ,,Als schilder moest vader een gezin met vier kinderen onderhouden. Daarom begon hij in 1972 ook nog een verfwinkel aan de Verlengde Hereweg in Helpman. En op dezelfde plek zitten we nog steeds, maar wel veel groter”, zegt eigenaresse Jolanda Datema in haar prachtig vernieuwde zaak. Die onderging recent een drastische metamorfase.

Sinds 1972 is in verschillende fases veel veranderd in het bedrijf, evenals in het hele winkelgebied Helpman. Vele ondernemers kwamen en gingen, de Verlengde Hereweg werd geherstructureerd, het Helperplein kwam en dat versterkte de winkelfunctie van Helpman. Daarnaast werd de Zakenkring Helpman werd opgericht. Het bedrijf Datema hield al die tijd stand en staat weer voor een nieuwe episode.

Onder de naam ‘JOLANDA DATEMA, Schilder, Stoffeerder, Stylist’ werd vrijdag de winkel in geheel nieuwe stijl geopend, gelieerd aan het moderne concept ‘Home made by’. ,,Vooral de styling krijgt meer aandacht. Een woning krijgt karakter door mooi schilderwerk en fraaie stoffering, maar nog eens extra warmte door woonaccessoires”, aldus Jolanda.

Ze blijft met haar aloude Groningse onderneming dus verknocht aan Helpman, onderstreep door de uitnodiging: ‘Ons Helpman wordt nog mooier’. En het Leger des Heils in Groningen krijgt ook nog eens een donatie voor het project thuisloze jongeren.