Oproep: bij welk gezin mag Defne zich thuis voelen?

GRONINGEN - Sinds begin augustus is de net 18-jarige Defne uit Turkije in Nederland als AFS uitwisselingsscholier.

Een heel avontuur voor deze nieuwsgierige tiener, die daarmee huis en haard voor een schooljaar achter zich laat om zich te storten op het leren van Nederlands, het kennismaken met regen, kou en lange fietstochten, en het proeven van stroopwafels, drop en haring. Niet makkelijk, maar wel een bijzondere en leerzame ervaring.

De vrijwilligers van AFS Noord Nederland zoeken voor deze zelfstandige en altijd vrolijke AFS-er een gastgezin in Groningen of omgeving dat een plekje over heeft in huis en hart. Defne is nieuwsgierig, actief en zorgzaam. Ze kletst graag en doet dat soms al heel voorzichtig in het Nederlands. Ze zit momenteel in 5 VWO op het Wessel Gansfort College en voelt zich daar al helemaal thuis.

Defne zal in haar gastgezin gewoon meedraaien als (extra) kind. Dus ook gewoon de afwas doen, de hond uitlaten en samen bij de stamppot de dag doorspreken. Door de ervaring van Defne van dichtbij mee te maken, zal de uitwisseling ook voor haar gastgezin heel speciaal zijn. Natuurlijk neemt zij ook een stukje van haar cultuur mee dat zij graag met haar gastgezin zal willen delen.

Wilt u een stukje wereld aan de keukentafel leren kennen en banden opbouwen voor het leven; bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor gastgezinnen? – bel of mail dan voor meer informatie met AFS - 085-0471525, info@afs.nl - of kijk op www.afs.nl/gastgezin voor meer informatie.