Jazzvesper in de Martinikerk: Blues en tears in heaven

GRONINGEN - In de Martinikerk is op 28 oktober de volgende Jazzvesper. Deze keer staat de viering in het teken van de aanstaande gedenkdagen Allerheiligen en Allerzielen op 1 en 2 november.

In de christelijke traditie worden vanouds op deze dagen de gestorvenen herdacht. Een van de nummers die de muzikanten in deze dienst zullen spelen, is daarom de bekende en ontroerende song van Eric Clapton Tears in heaven. De viering als geheel wordt gekleurd door de blues, de muziek waarin bij uitstek de moeite en de zorg van het menselijke bestaan wordt uitgezongen.

Een Jazzkwartet met internationale studenten van de jazz-afdeling van het Prins Claus Conservatorium verzorgt de muziek tijdens de vesper en begeleidt ook de samenzang. Voorafgaand aan de dienst, vanaf 16.40 uur spelen de muzikanten al verschillende jazztunes. Je wordt ontvangen met koffie en thee. De diensten zijn Engelstalig.

De Jazzvespers worden georganiseerd door Schoonheid met een Ziel, een initiatief van de Protestantse Gemeente Groningen en het GSp – Studentenplatform voor Levensbeschouwing. Voor meer informatie: www.schoonheidmeteenziel.nl.