Sint Martinusvoorstelling in MartiniPlaza op 11 november

GRONINGEN - In het kader van de jaarlijkse Sint Martinusdagen in Groningen brengt Beeldend muziektheater Het Houten Huis op zondagmiddag 11 november (13.00 uur) een toneelvoorstelling in MartiniPlaza.

De voorstelling ‘Muziek van beneden is bestemd voor ‘iedereen die buren heeft’. In een straat ver weg van de natuur wonen mensen en andere dieren dicht op elkaar. Ze kennen elkaar en toch ook niet. Ze leven langs elkaar heen én zijn samen. De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. De pianoleraar op de hoek heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En ik, ik ben een konijn. Morgen geef ik een feest.

Over een straat vol dichte deuren, overlopende harten en muziek die door alle muren dringt... ‘Muziek van Beneden’ is een familievoorstelling vol humor, beeldende poëzie en meeslepende livemuziek.

Kaarten zijn te bestellen via de website van Het Houten Huis, www.hethoutenhuis.org

De jaarlijkse viering van Sint Martinus in de stad Groningen heeft sinds enkele jaren een bredere uitstraling. Tijdens de Sint Martinusdagen (7 - 11 november) vinden er naast deze theatervoorstelling nog andere activiteiten plaats. Op zaterdag 10 november staat er een nieuwe editie van Sint Martinus ‘Pronkjewailn op het programma en wordt er een lampionnenoptocht van de Nieuwe Kerk naar de Martinikerk, met aansluitend een lampionnenwedstijd georganiseerd. Daarnaast is een eigentijds Sint Martinusconcert.

Op zondag 11 november begint om vijf uur ’s middags in de Martinikerk een Psalmenvesper rond het thema ‘Honderdduizend lichtjes’.

Het Sint Martinusberaad organiseert de Sint Martinusdagen in Groningen. In het beraad zitten de Vereniging Vrienden Martinikerk, de Stichting Martinikerk, de Stichting Sint Martinus’ Pronkjewailn, de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken en het Beeldend Muziektheater Het Houten Huis.

volksvermakengroningen.nl / vriendenmartinikerk.nl / martinikerk.nl / sintmartinuspronkjewail.nl / hethoutenhuis.org