Kenniscongres rondom Veilig Wonen! in Groningen

GRONINGEN - Kennisplatform Bouwen en Versterken en Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen slaan de handen ineen. Onafhankelijk en in gezamenlijkheid organiseren ze het eerste kenniscongres Veilig Wonen! op donderdag 8 november.

Het congres staat in het teken van leefbaarheid en techniek in de provincie Groningen en wordt financieel ondersteund door Nationaal Coördinator Groningen.

Het kenniscongres Veilig Wonen! presenteert de bestaande en nieuwe kennis rondom het Groninger aardbevingsdossier. De focus ligt specifiek op leefbaarheid en techniek, waarbij aanwezigen door middel van toegankelijke workshops, lezingen, een rondleiding en een debat op de hoogte worden gebracht van diverse onderwerpen. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere erfgoed, (on)rust, regelgeving, impact voor bewoners, versterkingsmethoden en toekomstige aanpak en kansen voor het gebied. Theodor Kockelkoren, Inspecteur Generaal bij Staatstoezicht op de Mijnen, verzorgt de openingslezing en Rika Pot zal het congres leiden en voorzitten. Zij is oud burgemeester van Ten Boer en Appingedam en waarnemend burgemeester van de gemeente Oldambt.

De beide platforms benadrukken dat de aanwezigheid van bewoners uit het aardbevingsgebied op het congres zeer gewenst is. ‘Het is van groot belang om zowel burgers, als professionals bij elkaar te brengen rondom deze thema’s’, aldus Tom Postmes, wetenschappelijk directeur Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen. Genodigden zijn burgers, overheden, het bedrijfsleven, de politiek, maatschappelijke organisaties en andere kennisinstellingen.

Het congres start aan het einde van de middag om 16.00 uur en het programma loopt tot 20.30 uur. De locatie is BuildinG, te vinden op de Zernike Campus in Groningen. Het congres is kosteloos te bezoeken, maar aanmelden is verplicht in verband met het beperkte aantal beschikbare kaarten. Meer informatie over het congres is te verkrijgen via www.building.nl.