Noordelijk Scheepvaartmuseum met voorlees- en doe-middag

GRONINGEN - Het Noordelijk Scheepvaartmuseum heeft 24 oktober in de herfstvakantie een voorlees- en doe-middag in het teken van vriendschap.

Kinderen van 4 tot en met 7 jaar kunnen op het bijna 100 jaar oude museumschip de Emma genieten van het mooie boek ‘De kleine walvis’ (Benji Davies) en kinderen van 8 jaar en ouder van ‘Bloedkoraal’ (André Nuyens). Na het voorlezen kunnen de kinderen tekenen en spelen in het museum én meedoen aan een speciale kinderrondleiding. Om 13.30 en 14.30 uur wordt voorgelezen voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en om 14.00 en 15.00 uur voor kinderen van 8+. Het programma duurt 30 tot 45 minuten. Kinderen hebben gratis toegang, volwassenen betalen het normale tarief.

De Emma

Het thema van de middag is vriendschap. Vriendschap tussen mensen maar ook tussen kinderen en dieren. In de verhalen spelen ook schepen en water een grote rol. Waar kun je nou beter van die verhalen genieten dan op een echt schip op het water? Museumschip Emma, gebouwd in 1922, is dé trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum en ligt in de A, vlakbij het museum. De bezoekers worden opgehaald in het museum en stappen dan gezamenlijk aan boord.

Telefonische aanmelding kan via 050-3122202 of mail info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl. Aanmelden is alleen noodzakelijk als je met meer dan 5 kinderen komt.