Doe mee met Natuurwerkdag 2018

GRONINGEN - De Natuurwerkdag op 3 november is de grootste vrijwilligersdag in het groen. In Groningen organiseert Landschapsbeheer Groningen het evenement dit jaar voor de 18e keer. Samen aan de slag in de gezonde buitenlucht, dat kan op ruim 560 locaties door heel Nederland en 33 in Groningen.

Het is gezond, leuk en gezellig om samen te zagen, te snoeien en anderzijds de handen uit de mouwen te steken. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. In de Groningen en omgeving doen 3 locatie mee. Bij Tuinwijck, LeRoy in Lewenborg en in het park van Noordwolde zijn vrijwilligers van harte welkom deel te nemen aan de werkzaamheden.

Voor elk wat wils

Op deze en andere locaties in de provincie kunnen vrijwilligers allerlei activiteiten uitvoeren. Snoeien, maaien, zeisen, takkenrillen aanleggen of planten, alles is mogelijk. Natuurlijk is er ook genoeg gelegenheid voor het maken van een praatje en het uitwisselen van groene ‘kennis’. Op de meeste plekken wordt een lunch verzorgd. Door een dag mee te helpen, werken de vrijwilligers mee aan klussen die anders tussen wal en schip dreigen te vallen door gebrek aan geld of menskracht. Zo krijgt het landschap een mooie opknapbeurt en heb je een gezellige dag!

Je kunt nog meedoen

Lekker een dag buiten aan de slag? Iedereen mag meedoen, jong of oud, alleen of samen met je ouders, familie, vrienden of buren! Zoek een leuke locatie bij jou in de buurt via http://www.natuurwerkdag.nl en meld je aan.

De Natuurwerkdag wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en georganiseerd in samenwerking tussen de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Scouting Nederland, A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.