Passie bij voorrondes Skills Heroes vakwedstrijden Alfa-college

GRONINGEN - / REGIO - De voorrondes van de Skills Heroes vakwedstrijden vonden 16 en 17 oktober plaats op het Alfa-college.

Het Alfa-college doet elk jaar mee aan deze vakwedstrijden om het middelbaar beroepsonderwijs onder de aandacht te brengen en om studenten een uitdagende leeromgeving te bieden. Per vakgebied gingen studenten in Hardenberg, Groningen en Hoogeveen de strijd met elkaar aan.

Aan deze voorrondes deden in totaal bijna 80 studenten van de verschillende locaties mee. Maar liefst dertien vakrichtingen werden vertegenwoordigd.

Maureen Tieleman was één van de winnaars. De derdejaars student mbo-verpleegkundige van de locatie Hardenberg was verbaasd: ”Het is echt een verrassing, ik had het echt niet verwacht en moet het even laten bezinken. Lieve klasgenoten hebben al aangeboden te helpen met de voorbereidingen op de kwalificatieronde.”

In Hardenberg werd er gestreden om de vakrichtingen Ondernemer retail, Verkoopspecialist,

ICT-beheer, Applicatieontwikkelaar, Directiesecretaresse/managementassistent, Kok, Bedrijfsadministrateur/financieel administratief medewerker, Onderwijsassistent, Verpleegkundige, Verzorgende-IG. In Hoogeveen gingen studenten de strijd met elkaar in de vakrichtingen Kapper, Schoonheidsspecialiste en Interieuradviseur. In Groningen beten studenten een dag eerder al het spits af voor de vakrichting Interieuradviseur.

Mieke van den Broek, coördinator Skills Heroes: “Wat je vooral voelt tijdens deze voorrondes is de passie die de studenten hebben voor het vak. Je ziet ze vol overgave en concentratie de opdrachten uitvoeren. Dat maakt ons als Alfa-college natuurlijk erg trots."

De dertien winnaars van deze voorrondes gaan door naar de landelijke kwalificatierondes. Deze vinden plaats vanaf november 2018 tot en met januari 2019 bij diverse ROC’s in Nederland. De landelijke finale, Skills The Finals, vindt plaats van 20 tot en met 22 maart 2019 in de RAI in Amsterdam.

Over Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers voor ieder leerjaar en elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen de studenten tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. De voorrondes van Skills Heroes vinden plaats op elke mbo-instelling. De winnaars gaan door naar de kwalificatieronde en vervolgens naar de nationale finale. Meedoen aan Skills Heroes zorgt voor talentontwikkeling en groei naar excellent vakmanschap bij studenten.