Groningse Nieuwe #80: Embers

GRONINGEN - De korte film ‘Embers’ van de Groninger filmmaker Marnix Sixma gaat in première in het Groninger Forum op zondagmiddag 28 oktober tijdens de 80-ste editie van Groningse Nieuwe.

In ‘Embers’ wordt een man wakker op een onbekende plek. Dit is het startpunt van een abstracte korte film van 15 minuten waarin een droomachtige wereld geschetst wordt. De pseudo-lineaire manier van vertellen speelt met concepten als plaats, tijd en identiteit en maakt ze vloeibaar en ongrijpbaar. 'Embers' is volgens Sixma dan ook niet een film om begrepen te worden maar om te voelen.

Marnix Sixma studeert aan Academie Minerva. Hij begon als filmmaker met experimentele edits van found footage, maar langzaam werkte hij naar het maken en beheersen van een eigen poëtische beeldtaal. ‘Embers’ is zijn derde korte film in zijn zoektocht naar het vinden van nieuwe manieren om verhalen te vertellen.

De filmmiddag wordt georganiseerd door Groninger Forum en Groninger Videolandschap en vangt aan om 17:15. De entree bedraagt 2.50 euro en kaarten kunnen worden gekocht op www.groningerforum.nl en aan de kassa van het Hereplein.