Aftrap Dag van de Lieve briefjes met aanvoerder Donar

GRONINGEN - Wat hebben Donar-aanvoerder Jason Dourisseau en gekke sopvrouwen met elkaar gemeen? Ze schrijven op donderdag 18 oktober allemaal een lief briefje.

Daarmee geven zij het startsein voor de verspreiding van duizenden lieve briefjes door de stad Groningen. Groningers mogen die briefjes aan elkaar uitdelen op de Dag van de Lieve Briefjes: 16 november.

De vrolijke briefjes worden uitgedeeld en neergelegd op ontmoetingsplekken, scholen, cafés, buurthuizen, etc. Gedurende vier weken kan iedereen in Groningen de blanco briefjes beschrijven met lieve teksten en deze vervolgens op vrijdag 16 november, De Dag van de Lieve Briefjes, uitdelen! Mensen blij maken, dat is het idee. Het liefst elk jaar weer.

Naast Donar-aanvoerder Jason Dourisseau is ook de gemeente Groningen vertegenwoordigd. Verder zijn de sopvrouwen present met een waslijn vol briefjes. Ook is er een postbode en staat het complimentenloket er om complimentjes uit te delen.

De stichting BuitengewoonZijn.NU heeft het initiatief genomen voor de actie, in samenwerking met illustratrice Angélique Boter. De gemeente Groningen ondersteunt de actie.