De FCG-opstelling van Stefan Bleeker (RTV Noord)

GRONINGEN - FC Groningen-trainer Danny Buijs wisselt dit seizoen geregeld van opstelling. Vaak noodgedwongen, maar vaak ook niet...

Wat is volgens de beroepsvolgers van FC Groningen de beste opstelling? Stefan Bleeker van RTV Noord vindt dat geen gemakkelijke vraag. „Het is lastig om met deze selectie een ideale opstelling te maken”, zegt hij. „Ik vind dat Chabot als dure aankoop altijd moet spelen. Een aanvoerder passeer je niet, dus Te Wierik komt automatisch op rechtsback te spelen. Reis, als creatieveling, en Van de Looi plaats ik voor de verdediging. Doan zou ik het liefst op ‘10’ zien, maar op dit moment vind ik hem bij gebrek aan beter de beste rechtsbuiten. Op ‘10’ kies ik daarom voor Mahi, vanwege zijn creativiteit. Hrustic speelt bij mij op links. Ondanks zijn matige vorm geef ik hem toch een plekje in de basis in plaats van Warmerdam, die het hele seizoen ook al matig speelt. Een echt goede spits hebben we niet, maar ik schat Cassierra hoger in dan Pohl.”

De opstelling van Stefan (4-2-3-1): Padt - Te Wierik, Memisevic, Chabot, Handwerker - Van de Looi, Reis - Doan, Mahi, Hrustic - Cassierra.

De FC Groningen-opstelling van Stefan Bleeker (RTV Noord)