Concert Vocaal Ensemble Groningen

GRONINGEN - Vocaal Ensemble Groningen geeft 4 november 16.00 uur een concert in de Pelstergasthuiskerk, Pelsterstraat 43 te Groningen.

Op het programma staat muziek van twee Nederlandse componisten, Jan Pieterszoon Sweelinck en Johannes Prioris. Van de hand van Sweelinck zingt het koor drie psalmzettingen, van Prioris zijn sonore en ingetogen ‘Messe des Morts’. Voor het tegenwicht brengt het koor ook een aantal Franse chansons over de liefde en aanverwante zaken ten gehore. Het programma wordt afgesloten met het indrukwekkende ‘Miserere Mei Deus’ van de Italiaanse componist Antonio Lotti.

Het Vocaal Ensemble Groningen is in 1991 gestart met het uitvoeren van oude muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance. Het projectkoor wordt voor elk project opnieuw samengesteld uit ongeveer 18 ervaren koorzangers uit heel Nederland. Onder leiding van dirigent Wilfred Reneman studeert het ensemble gemiddeld twee keer per jaar in korte tijd een programma in met 1 tot 8-stemmige a capella koormuziek uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Het koor maakte in de afgelopen jaren concertreizen naar o.a. Polen, Italië, Spanje, Albanië en Oostenrijk. Dit concert vormt de afsluiting van een koorproject in het Franse Bourgondië in de herfstvakantie.

Het concert duurt een uur, zonder pauze. De entree bedraagt 10 euro, inclusief programmaboekje. De kerk is open vanaf een half uur voor aanvang.

Voor reserveringen: info@vocaalensemblegroningen.nl.