Je huisdier: beste vriend of chantagemiddel?

GRONINGEN - Huisdieren worden vaak gezien als maatje en als steun, maar wat als je je huisdier achter moet laten om aan huiselijk geweld te ontsnappen en je weet dat jouw huisdier het volgende slachtoffer zal worden?

Helaas krijgen nog steeds veel vrouwen te maken met dit dilemma. Het blijkt dat vrouwen met huisdieren gemiddeld 52 weken later hulp zoeken dan vrouwen zonder huisdieren, omdat ze hun huisdier niet willen achterlaten. Vrouwen mogen hun huisdieren namelijk vaak niet meenemen naar de opvanglocaties.

Blijf van mijn Dier, onderdeel van het IFAW (International Funds for Animal Welvare), biedt een oplossing: dieren uit huiselijk geweldsituaties worden tijdelijk bij gastgezinnen ondergebracht, zodat de vrouw hulp kan zoeken. Op het moment dat de vrouw een eigen plek heeft, gaat het huisdier weer terug naar haar.

Voor dit project is de organisatie op zoek naar gastgezinnen die voor gemiddeld zes tot twaalf maanden een hond of kat een stabiel en veilig thuis willen bieden. Bent u in de gelegenheid om een huisdier tijdelijk een rustige en liefdevolle plek te geven? En daarmee vrouwen én huisdieren te redden van dagelijkse mishandelingen? Stuur dan een mailtje naar blijfvanmijndier@ifaw.org voor meer informatie. Kosten voor het opvangen van een dier kunnen vergoed worden.