Aardgasvrij wonen? Aan de slag met het Energieloket!

GRONINGEN - De website van het energieloket van uw gemeente heeft sinds kort een informatiepagina over aardgasvrij wonen. Hier is informatie te vinden over wat er in uw woning nodig is om “los van het gas” te komen.

Zo’n 95 procent van alle woningen gebruikt nog aardgas voor verwarming, warm water en koken. Vanwege de hoge CO2-uitstoot van het stoken van aardgas en de aardbevingen als gevolg van de gaswinning wil de overheid dat alle huizen in 2050 van het aardgas af zijn. Dat is een hele verandering. Maar een paar dingen blijven hetzelfde: u houdt een warm huis, een warme douche en een kookplaat voor een lekkere maaltijd.

Hoe zit het met uw situatie? Wat is er nodig om uw woning aardgasvrij te maken? Overschakelen naar aardgasvrij wonen heeft gevolgen voor de manier waarop u uw huis en tapwater verwarmt en de manier waarop u kookt. Lees op de website van Energieloket Groningen wat er in uw huis nodig is om aardgasvrij te wonen en ga aan de slag met het handige 6-stappenplan.

Het Energieloket zoekt aardgasvrije ambassadeurs

Naast informatie over aardgasvrij wonen kunt u op het Energieloket lezen wat de ervaringen van Groningers zijn die hun woning aardgasvrij hebben gemaakt of stappen hebben gedaan in die richting. Het Energieloket Groningen is hiervoor op zoek naar uitbreiding van het aantal gasvrije ambassadeurs. Woont u al aardgasvrij en wilt u daarover vertellen op het Energieloket? Meldt u dan aan via de website en het Energieloket neemt contact met u op.

Over Energieloket Groningen

Het Energieloket van de Groninger gemeenten www.energieloket-groningen.nl is het startpunt voor al uw vragen over energie besparen in uw woning en het opwekken van duurzame energie. Of u dat nou zelf gaat doen of samen met anderen. U vindt op het Energieloket informatie over diverse maatregelen om uw woning te verduurzamen, subsidie, financiering, lokale energie-initiatieven, duurzame activiteiten in uw gemeente, deskundige bedrijven en meer. Ook staan er op de website handige testjes waarmee u kunt berekenen hoeveel energie u kunt besparen. Wij adviseren gratis en onafhankelijk.