Zonnige 4 Mijl in beeld | Fotoreportage

GRONINGEN - Nooit eerder was het zo zonnig tijdens de 4 Mijl in Groningen en van het deelnemersaantal had de organisatie ook al geen klagen. Van de ruim 22.000 hardlopers bleek de 20-jarige Davis Kiplangat de snelste. De Keniaanse topatleet liep de 6,437 kilometer in 17 minuten en 12 seconden.

Mohamed Ali kwam als snelste Nederlander over de finish in een tijd van 18:13 gevolgd door Khalid Choukoud (18:19) en Yorben Ruiter (18:24), de atleet van PAC die verrassend als 10e overall over de finish kwam.

Bij de vrouwen maakten de Keniaanse Eva Cherono en de Nederlandse Susan Krumins hun favorietenrol waar. Cherono liep een fantastische wedstrijd en kwam slechts 9 seconden voor de nummer twee, Valentino Mateiko over de finish in een tijd van 19:50.

Arjen Robben

Op de startlijst van de Charity Run stonden twee startnummers (C6 en C7) met daarachter de naam ‘Mystery Guest’. Tijdens de pre-race meeting werd bekend dat de Mystery Guest Arjen Robben was. Robben liep samen met zijn oudste zoon Luka de Charity Run van de 4 Mijl. De profvoetballer van Bayern München kwam zij-aan-zij met zijn zoon in 31:32 minuten over de finish. Niet alleen de Charity Runners, maar ook vele recreanten hebben heel hard en fanatiek gelopen voor het goede doel, UMCG Transplantatiecentrum, waarvoor een bedrag van 93.700 euro is opgehaald. Met het opgehaalde bedrag wordt een trainingsprogramma gerealiseerd voor patiënten die een orgaantransplantatie hebben ondergaan.

De laatste loper

Na de start van de topatleten begonnen de ruim tweeëntwintigduizend recreanten aan hun 4 Mijl. Ze werden getrakteerd op een sfeervol parcours van Haren naar de binnenstad van Groningen met veel publiek en gezellige muziekpunten. De laatste loper, Henk Doddema, werd net voor 16.00 uur feestelijk onthaald door race director Elske Dijkstra, mascotte Timey, veel journalisten en door het enthousiaste publiek dat massaal naar de Vismarkt was gekomen.