John Mayall komt met de 85th Anniversary Tour naar De Oosterpoort

GRONINGEN - John Mayall is al 85 jaar, maar de godfather van de blues staat nog steeds op de bühne. Mayall was een van de vaandeldragers van de Engelse bluesscene in de jaren 60.

In dat beginstadium gaf hij een geheel eigen smoel aan bluesrock. En dan vooral met zijn legendarische 'blues/rock/pop-laboratorium' The Bluesbreakers, waar hij latere grote namen de eerste kneepjes van het vak bijbracht: Eric Clapton, Peter Green, Mick Taylor - om er maar een paar met hoofdletters te noemen. Intussen scoorde John Mayall & The Bluesbreakers zelf ook nog de nodige mooie wereldhits, zoals Looking Back, Congo Square en natuurlijk het onverwoestbare Room To Move.

Enkele jaren geleden ontbond John Mayall The bluesbreakers en sindsdien toert hij de wereld over met een eigen band. Met deze band kwam Mayall in 2015 ook naar Groningen. Wie Mayall aan het werk ziet zou niet zeggen dat deze artiest al 85 jaar oud is. Met een mondharmonica aan zijn mond bespeelt hij zijn keyboard en ondertussen zingt hij ook nog. Zijn vakkundige muzikanten vullen hem daar perfect bij aan. Op 14 april zal Blueslegende John Mayall met de 85th Anniversary Tour zijn carrière vieren in Groningen.

Op 14 april 2019 om 20.30 uur in De Oosterpoort. Kaarten euro 38,42 (inclusief servicekosten).