Petite Messe Solennelle - Jong Vocaal Groningen

GRONINGEN - Om stil te staan bij het 150 jarig overlijden van Rossini zingt Jong Vocaal Groningen op zondag 21 oktober de ‘Petite Messe Solennelle’.

Gecomponeerd voor een kleine koorbezetting met harmonium- en pianobegeleiding heeft JVG een ideale bezetting om het spektakel kleur en klank te geven. Om de charme van het stuk nóg meer te ondersteunen komen de solisten uit het koor zoals in de originele versie. Het harmoniumspel is in handen van Gerben van der Veen. De piano wordt bespeeld door Tomas Kloosterman.

Jong Vocaal Groningen is een jong, internationaal, klassiek en ambitieus koor. Strevend naar het presenteren van gevarieerde programma’s bestaat het repertoire uit klassieke werken afgewisseld met lichtere werken. Het koor treedt zowel in Nederland als in het buitenland op en neemt deel aan verscheidene festivals. Tijdens de finale van het Nederland Koren Festival in Hengelo is Jong Vocaal Groningen vierde geworden. Tevens verkreeg het koor daarmee het predicaat 'NKF topkoor'. Dit optreden is de uitgelezen kans voor het koor om zich te presenteren in Groningen.

In de Lutherse kerk van Groningen zal dirigent Merlijn Wackers op 21 oktober om 15.00 uur het concert van start laten gaan.

Kaarten zijn te reserveren op de website; www.jongvocaalgroningen.nl