Expositie Annemarie de Groot bij Bout Advocaten Groningen

GRONINGEN - De Groningse schilder Annemarie de Groot exposeert van 19 oktopber tot maart 2019 in het kantoor van Bout Advocaten in Groningen.

Tijdens kantooruren zijn haar schilderijen voor iedereen gratis te bezichtigen. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt de expositie op vrijdag 19 oktober om 15.30 uur geopend. Annemarie de Groot zal dan aanwezig zijn en vertellen over haar werk.

Tijdens de opening zal Jacdirk van Gool de muziek verzorgen. Hij zal dan voor de eerste maal de vleugel bespelen van het Büchli Fest Meijer Fonds, die sinds enige tijd op het kantoor staat. Govert Tiddens, advocaat bij Bout Advocaten: “Het is mooi om te zien dat wij nu verschillende cultuur-uitingen tegelijkertijd op kantoor hebben. De kunst-exposities doen wij nu ongeveer twee jaar. Voor het eerst wordt de opening opgeluisterd door muziek van de prachtige vleugel, die sinds een paar maanden op ons kantoor staat. Het is de bedoeling dat daarop veel vaker gespeeld zal worden, vooral ook tijdens mini-concerten van het Büchli Fest Meijer Fonds.”

Nadat Annemarie de Groot in 1978 afstudeerde aan de Academie Minerva in Groningen, schilderde zij portretten en naakten in opdracht. Na haar opleiding aan de Oskar Kokoschka Academie in Salzburg is haar manier van werken meer de kant van het expressionisme op gegaan. Zij kreeg les van Corneille en vanaf die tijd schilderde zij regelmatig met hem samen. Aanvankelijk maakte Annemarie de Groot olieverfschilderijen, sinds midden jaren tachtig ging zij voornamelijk werken met acryl en gouache. Ze drukt de symbolen van het leven uit, ze worden op een subtiele manier weergegeven zoals de gevoelens in relaties die mensen met elkaar hebben en die niet meteen zichtbaar zijn.

Tiddens is enthousiast over de schilderijen van De Groot: “De grote, kleurrijke schilderijen passen geweldig in ons pand. Wij hebben een ruime hal, waar de grotere doeken erg goed in uitkomen. Het is mooi om te zien hoe de verschillende soorten schilderijen een heel eigen sfeer geven in de ruimte. Een hal zonder expositie kan ik me bijna niet meer voorstellen!”

Bout Advocaten is gevestigd in Groningen aan de Ossenmarkt 7.