Een Schop Onder De Ploeg met nieuwe revolutionairen

GRONINGEN - In 2018 is het honderd jaar geleden dat in de stad Groningen de kunstenaarsvereniging De Groninger Ploeg werd opgericht. Centraal stond het revolutionaire karakter van de beweging. Ter ere van dit 100-jarig bestaan heeft het Groninger Museum een prachtige expositie samengesteld.

Het Groninger Forum greep de gelegenheid aan om op te zoek gegaan naar de nieuwe revolutionairen van deze tijd en komt met een spraakmakende groepstentoonstelling ‘Een Schop Onder De Ploeg’. De tentoonstelling is te zien 23 oktober tot en met 6 januari 2019 in het Groninger Forum aan de Oude Boteringestraat 18. De tentoonstelling bestaat uit werken van de volgende kunstenaars: Jan Hamstra, Jannes Bürkner, Joyce ter Weele, Lisa Damstra, Mathieu Keuter van Lewenborg, Sandra de Groot, Oscar Venema, Wim Warrink en Yana Poppe.

Officiële opening

De opening is op vrijdag 26 oktober van 16.30 – 18.00 uur en wordt verricht door Han Steenbruggen, directeur-conservator van Museum Belvédère. Hij gaat in op de jonge revolutionaire kunstenaars van nu. Wat zijn hun drijfveren? Zijn ze schatplichtig aan De Ploeg? Wat brengt de toekomst? De opening is gratis toegankelijk.