Jaarlijks toernooi Taekwondoschool Henk Meijer

GRONINGEN - Het jaarlijkse toernooi van Taekwondoschool Henk Meijer in Groningen was afgelopen weekend.

De jeugd tot 14 jaar in de B-en C klasse konden hier aan 3 disciplines meedoen: sparren, stijl en breektest. Van Taekwondo vereniging Kwon Hoogeveen/Beilen deden er 4 mee in de discipline sparren: Alicia Benjamins, Djustice Matulessy en Emma en Tim Zwiers. Voor Alicia was dit de eerste keer. Ze vond dit heel erg spannend, maar desondanks heeft ze toch een 4e plaats behaald en kreeg na afloop een mooie medaille mee.

Djustice had een moeilijke poule. Deze jongens waren erg gedreven, maar Djustice heeft zich niet uit het veld laten slaan. Met een ruime poule heeft hij ook een 4e plek behaald en kreeg ook een medaille mee.

Tim, een kleine jongen met veel in zijn mars. Hij ging voor de volle 100% er tegenin, en er kon niemand tussen komen. Hij versloeg zijn tegenstanders en werd met gemak eerste. Ook zijn zus Emma heeft laten zien wat Taekwondo is. Ze luisterde goed naar haar coach, en wist mede door haar gedrevenheid ook een 1e plek te behalen.

Cathelijne Zilverberg, coach en assistenttrainer was erg tevreden met deze behaalde prijzen. Rik Veldman, ook assistenttrainer was scheidsrechter op dit toernooi, maar ook hij was uiteraard erg trots op deze pupillen.