Afscheid en uitvaart samen in eigen hand

GRONINGEN - Sinds een jaar is Mariele Mijnlieff uit Stedum haar eigen bedrijf begonnen: Onder Ons Uitvaart. Ze helpt families om zelf regie te nemen in de week van de uitvaart zodat het afscheid passend wordt bij de overledene én de nabestaanden.

Mariele Mijnlieff organiseert regelmatig gratis informatiebijeenkomsten over zelfregie bij afscheid en uitvaart. ,,Het begint al met de keuze voor de uitvaartbegeleider zelf. Veel mensen weten niet dat je vrij bent om te kiezen wie je als uitvaartbegeleider wilt, ongeacht waar je verzekerd bent. Bel je na een overlijden echter als eerste de verzekeraar, dan komt er een uitvaartbegeleider via hun en ben je die keuzevrijheid al kwijt. Door vooraf keuzes te maken kan je bovendien veel geld besparen omdat er geen druk is van emoties of tijd. Je hoeft niet alles te weten maar kan globaal aangeven wat belangrijk voor je is. Dat biedt nabestaanden een leidraad en maakt ruimte in de week van de uitvaart.”

Wie voor 31 oktober de online checklist invult, een gesprek of verzekeringscheck aanvraagt maakt nu kans op een levensfeest t.w.v.euro 1000. Daarnaast verloot Onder Ons 10 boeken ‘Laat je niet kisten door de commercie van Marieke Henselmans’. Deze bijzondere prijzen verloot ze onder de deelnemers omdat ze mensen wil helpen om nu een keer stil te staan bij wat dan belangrijk voor je is. Meer informatie: Onder Ons Uitvaart, Mariele Mijnlieff, 06-1998 5015, info@onderonsuitvaart.nl , www.onderonsuitvaart.nl.