Bas Optiek checkt ooglengte bij kinderen op Myopie

GRONINGEN - Bijziendheid, ook wel ‘myopie’ genoemd, zorgt dat je dichtbij goed, maar veraf juist wazig ziet. Dit wordt veroorzaakt doordat het oog zo sterk groeit dat het beeld niet óp, maar juist vóór het netvlies terechtkomt zodat je een negatieve (min) sterkte nodig hebt om scherp te zien.

De grootste toename van de groei van het oog vindt plaats in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. Vooral wanneer één of meerdere risicofactoren aanwezig zijn is de kans groter dat de sterkte boven de -6 uit gaat komen. De belangrijkste risicofactoren bij kinderen zijn de leefstijl: smartphones, tablets en weinig buitenspelen. Maar ook erfelijkheid.

Helaas zijn er geen garanties in de ontwikkeling van de ogen, maar gelukkig is de groei vaak wel te remmen. Het is belangrijk hier zo snel mogelijk op in te springen voor het beste resultaat. Dit kan bij Bas Optiek doormiddel van speciale contactlenzen: MiSight 1-day lenzen voor overdag, BYO Premium MC 3-maand lenzen voor overdag en de Dreamlite MC nachtlenzen, waarbij de lens ’s nachts het oog corrigeert, waardoor overdag scherp zicht aanwezig is zónder lenzen te dragen.

Neem dan contact op met Bas Optiek via 050-3183348 of maak een afspraak via de website: www.bas-optiek.nl/afspraak. Op de website staat meer informatie over Myopie Controle.