Speciaal startvak 4Mijl voor driehonderd lopers Hanzehogeschool

GRONINGEN - Maar liefst driehonderd lopers van de Hanzehogeschool Groningen doen zondag mee aan de 4Mijl en mogen starten in een speciaal startvak.

De Hanzehogeschool heeft dit jaar een eigen startvak gekregen omdat het Instituut voor Sportstudies 100 jaar bestaat.

Wie zondag als supporter aan de kant staat tijdens de 4Mijl zal het dus niet ontgaan: driehonderd lopers in een shirt van de Hanzehogeschool, met op de mouw een oranje bol, het beeldmerk van het jubileum van Sportstudies.

In de aanloop naar de 4Mijl is er hard getraind door de deelnemers die starten in het startvak. Sportstudies organiseerde samen met HanzeFit en de Active Ageing Campus de Zernike Running Community, een duurzaam hardloopprogramma op de Zernike Campus. Medewerkers van de Hanzehogeschool volgden diverse trainingen, gegeven door ALO-studenten met een passie voor hardlopen. Op 6 september was de eerste krachtmeting tijdens de Campus Trail, een bijzondere loop van 4 mijl over de Zernike Campus. In het kader van het 100-jarig bestaan van Sportstudies startte deze loop voor het Willem-Alexander Sportcentrum, de thuisbasis van Sportstudies.

Het startvak tijdens de 4 Mijl is één van de vele activiteiten die georganiseerd wordt tijdens het jubileumjaar. Eerder vond op zondag 6 oktober al een reünie plaats, waar meer dan duizend alumni en (oud-)medewerkers het 100-jarig bestaan vierden. Activiteiten die nog op het programma staan zijn de Schoolbattle, het studentenfeest en de Sport Experience.