Dertig patiënten en medewerkers van Dialyse Centrum Groningen lopen 4Mijl4You

GRONINGEN - Maar liefst dertig patiënten en medewerkers van Dialyse Centrum Groningen (DCG) gaan 13 oktber de uitdaging aan. Zij lopen of fietsen de 4Mijl4You van Haren naar de Vismarkt in Groningen.

Voor patiënten is dit helemaal een topprestatie. Dialyse is een intensieve behandeling, die veel van het lichaam vraagt.

De sportieve patiënten hebben dialyse nodig, omdat hun nieren niet goed meer werken. Of zij nu thuis of op het centrum dialyseren, het kost altijd minimaal 12 uur per week om de behandeling te ondergaan. Tijdens de dialyse zorgt een machine ervoor zorgt dat schadelijke afvalstoffen uit het bloed worden gehaald. Helaas slaagt een dialysemachine er niet in om de nieren volledig te vervangen. Daardoor speelt in het dagelijks leven vaak vermoeidheid.

Conditie

Om het lichaam zo gezond mogelijk te houden, is beweging erg belangrijk. Soms kunnen kleine activiteiten al helpen, zoals bijvoorbeeld het nemen van de trap in plaats van de lift of een half uurtje in de tuin werken! De prestatie die deze groep gaat leveren met de 4Mijl4You is echt mooi. Het is fysiek een uitdaging, maar samen gaat het zeker lukken.

Olievlek

Vorig jaar liep DCG, in de stromende regen, ook al de 4Mijl4You. Toen met in totaal zo’n twintig mensen. Dit jaar is, ondanks het slechte weer van vorig jaar, de belangstelling nog groter. Op de dialysezalen praatten de deelnemers in 2017 uitgebreid na over de tocht en dat de sfeer fantastisch was. Dit aanstekelijke enthousiasme heeft ertoe geleid dat dit jaar nog meer patiënten en medewerkers de uitdaging willen aangaan. Zeker met het verwachte weer kan het alleen maar een succes worden.