Oud-student Noorderpoort Margreet Heithuis wint Gouden Vlam-award

GRONINGEN - Margreet Heithuis, oud-student van Noorderpoort Laboratorium- & Procestechniek, heeft dinsdagavond de Gouden Vlam-award gewonnen.

Volgens de commissie van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) blonk haar stageverslag over Research and consultancy in agriculture voor HLB uit in helderheid en overzichtelijkheid. De commissie vulde daarbij aan dat Margreet haar presentatie een feest was om naar te luisteren.

Voormalig Noorderpoort student Kevin Vos, werd met zijn stageverslag voor PRA Health Sciences over Validatie van 3 componenten in konijnenplasma, tweede. Docent Harrold Tammeling is ontzettend trots op zijn studenten. ‘Het was echt een bijzondere avond, we zijn als docenten dan ook vreselijk trots op beide kanjers.' Volgens Harold is het goed dat de studenten konden laten zien wat ze in huis hebben en daarbij landelijke erkenning krijgen.

De Koninklijke Nederlandse Chemie Vereniging is de grootste chemische beroepsvereniging van Nederland en het is daarnaast ook gelijk de grootste belangenbehartiger van de chemie, life sciences en procestechnologie in Nederland. Dat Margreet de Gouden Vlam-award heeft gewonnen is uniek. Dit is het eerste jaar dat de KNCV tijdens een officiële uitreiking op de Avond van de Chemie een mbo-student beloond met een award en een geldbedrag van € 1000,-.

Tot nog toe waren alleen prijzen te winnen door chemiestudenten van het wo en hbo.