Internationale studenten vanaf vrijdag op kamers in Grand Theatre

GRONINGEN - Grand Theatre neemt in de maand oktober een duik in de wereld van de internationale student. Om kennis te kunnen maken met deze nieuwe groep Stadjers mogen vanaf aanstaande vrijdag twee internationale studenten tijdelijk op kamers in het theater aan de Grote Markt.

Tegelijkertijd zijn theatermakers (MOHA) te gast in The Student Hotel, waar ze de komende weken routines van bewoners en personeel nader zullen onderzoeken.

De onderzoeksperiode van MOHA wordt besloten met een presentatie voor publiek, waarvan het moment later bekend wordt gemaakt. Ze delen op donderdag 18 oktober om 16.00 uur alvast hun eerste bevindingen tijdens een persconferentie. Aanmelden kan via: info@mohaproject.com.

Internationaal onderzoek Meet the Neighbours

De uitwisseling tussen theater en internationale student vindt plaats in het kader van Meet the Neighbours, een internationaal project dat de veranderende samenstelling van steden onderzoekt door middel van artistieke interventies. Meet the Neighbours vindt plaats in vijf steden in Europa en Noord-Afrika: Béthune, Lillers en Bruay-la-Bussiere (FR), Groningen (NL), Lublin (PL), Manchester (VK) en Marrakech (MA). In Groningen organiseert Grand Theatre in totaal drie deelprojecten.

Meer info over Meet the Neighbours: www.grandtheatregroningen.nl/meet-the-neighbours/