100.000ste bezoeker voor tentoonstelling LaChapelle in Groninger Museum

GRONINGEN - Groninger Museum moxht onlangs de 100.000ste bezoeker van de tentoonstelling LaChapelle: Good News for Modern Man verwelkomen.

De 25-jarige Gerbrich Huisman uit Groningen was de gelukkige en ontving een bos bloemen en de catalogus van de tentoonstelling uit handen van Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 28 oktober.

Gerbrich Huisman: “Ik had al wel gehoord over de LaChapelle tentoonstelling maar was er nog niet geweest. Vandaag was ik vrij, daarom besloot ik een bezoek te brengen aan het museum.”

Activiteiten in de herfstvakantie

In de herfstvakantie is het museum ook op maandag geopend (15 en 22 oktober). Kinderen, ouders, opa’s en oma’s kunnen iedere zaterdag en zondag tussen 12 – 17 uur aanschuiven in het atelier voor een creatieve activiteit. Daar kunnen ze een klein decor bouwen, net zoals David LaChapelle doet voor zijn foto's. Tijdens het proces maken ze regelmatig een foto met een tablet van het museum. Deze foto’s worden samengevoegd tot een 'making of' filmpje. Aanmelden is niet nodig en meedoen is gratis voor museumbezoekers.

Audiotour voor kinderen

Bij de tentoonstellingen Avant-Garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928 en De Wereld in Huis is een audiotour beschikbaar voor kinderen, die ingesproken is door leden van de JuniorClub van het Groninger Museum. De JuniorClubleden hebben een ook hoorspel ingesproken over de handelsreis naar Batavia. Dit verhaal begint bij de grote wereldbol in de porseleintentoonstelling De Wereld in Huis. De audiotour is gratis verkrijgbaar bij de infobalie.

Instaprondleiding

Professionele museumdocenten vertellen iedere zondag om 14 uur over het gebouw en de kunstwerken. De rondleiding is geschikt voor volwassenen en kinderen. Aanmelden kan bij de informatiebalie. €3 + toegangsticket voor het museum. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kunnen gratis deelnemen aan de rondleiding.