Danny Buijs gebruikte al 21 spelers

GRONINGEN - Danny Buijs heeft in het eerste seizoenkwart gebruik gemaakt van 21 spelers.

De trainer borduurde tijdens de seizoenopening in Arnhem tegen Vitesse voort op het succesvolle en vrij goed voetballende de elftal uit de slotmaanden van de vorige competitie (Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Warmerdam; Van de Looi, Hrustic; Doan, Bacuna, Mahi; Van Weert). De enige verandering was dat Jesper Drost de plaats van de vertrokken Juninho Bacuna kreeg toebedeeld. Ondanks de 5-1 nederlaag veranderde de trainer niets aan zijn basisopstelling voor het thuisduel met Willem II. FC Groningen verloor het duel met 1-0.

Voor de daaropvolgende uitwedstrijd met De Graafschap gaf Buijs vier anderen de kans. Hij passeerde zowel Tom van Weert als Jesper Drost. Beiden drongen meteen aan op een vertrek en kregen hun zin. Behalve genoemd tweetal verdween ook Tom van de Looi uit de basis, net als de niet fitte Mahi. Voor hen kwamen nieuweling Tim Handwerker, Ludovit Reis, Michael Breij en Mateo Cassierra in de basis. Na de 1-0 winst op De Graafschap zag Buijs geen aanleiding om zijn elftal te wijzigen voor de thuiswedstrijd tegen PEC.

Na de 1-0 nederlaag tegen de Zwollenaren zag hij dat wel voor het uitduel met Ajax. Buijs besloot met vijf verdedigers te gaan spelen. Jeffrey Chabot en de herstelde Mahi kwamen voor Breij en Cassierra. Het werd een acceptabele 3-0. Tegen AZ (1-3) keerde Breij in de ploeg terug voor de opnieuw geblesseerde Mahi en verving nieuweling Jannik Pohl de eveneens geblesseerde Cassierra.

In de bekerwedstrijd tegen FC Twente kon Buijs niet beschikken over de geschorste Deyovaisio Zeefuik en keerde hij in zijn speelwijze terug naar vier verdedigers. Antuna kwam voor Zeefuik en Van de Looi voor Ajdin Hrustic.

Na het bekerechec tegen Twente (0-2) keerde Reis tegen FC Utrecht in de ploeg terug ten koste van Antuna. Afgelopen zaterdag in Den Haag maakte Reis plaats voor Hrustic en mocht Antuna opdraven voor de weer geblesseerde Breij. Pohl, ten slotte, verloor zijn basisplaats aan Ahmad Mendes Moreira.