Bedwing de klei bij de survivalrun Groningen!

GRONINGEN - Door de modder heen, onder netten door en over balken klauteren. De survivalrun van Groningen komt eraan; op 18 november leggen vele honderden deelnemers een mooi en pittig parcours, dwars door de natuur, af.

Survivalrun is een sport die hardlopen combineert met obstakels. Iedereen kan meedoen. Hoewel ongetrainde lopers zich twee keer achter de oren moeten krabben voor ze zich inschrijven: een survivalrun behaal je niet zomaar.

Bij de start krijgt elke deelnemer een polsbandje om. Lukt het niet om een van de hindernissen te bedwingen? Dan wordt het bandje doorgeknipt; de schrik van iedere survivalatleet. De deelnemer mag na het doorknippen van het bandje de run gewoon uitlopen, maar er wordt tijd in mindering gebracht op de eindtijd.

Het parcours baant zich een weg door de omgeving rondom Zernike. De start is bij het studentensportcentrum ACLO.

Deelnemen?

Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: de 5 of de 8,5 kilometer. Voor de allerkleinsten is er de minirun van 1 kilometer. Wil je er niet alleen voor gaan? Dat kan ook: koppels, groepen, een ouder met een kind en bedrijventeams kunnen zich samen inschrijven. Zij kunnen dan tegelijk van start. In Groningen zijn er dit jaar drie wedstrijden voor de jeugd die meetellen voor het landelijke klassement.

Inschrijven kan nog tot 17 oktober: www.survivalrungroningen.nl.