Afsluiting FitGaaf! in Oosterparkwijk

GRONINGEN - In de Haelthy Ageing Week vindt op donderdag 11 oktober de feestelijke afsluiting van FitGaaf! plaats op drie basisscholen in de Oosterparkwijk.

FitGaaf! laat kinderen, ouders en docenten op een unieke manier kennismaken met gezond leven, bewegen en voeding. De afgelopen vier weken hebben de Borgmanschool, locatie Vinken, de Siebe Jan Boumaschool en CBS De Kleine Wereld hieraan deelgenomen. Door zowel op school alsook thuis stickers te plakken leerden kinderen wat er dagelijks benodigd is voor een gezonde leefstijl en in hoeverre ze hier al aan voldeden.

Feestelijke afsluiting op school

Na een maand wordt het project op 11 oktober ook weer feestelijk, gezond en actief op de scholen afgesloten (Borgmanschool: 08.30-10.00, De Kleine Wereld: 11.00-12.00, Siebe Jan Bouma: 13.00-14.30). Groepen 1 t/m 4 doen dit door te tekenen, dansen en hinkelen rond de gezonde thema’s van de FitGaaf!-kalender. Daarnaast komt Eric Herber van Projump op school om, net als tijdens de kick-off op 17 september jl., ropeskipping-moves te oefenen met alle leerlingen van groep 5 t/m 8. De feestelijke afsluiting is geïnitieerd door Huis voor de Sport Groningen.

Aansluitende activiteit voor alle wijkbewoners

Met dank aan het Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN) en Bslim is er, aansluitend van 14:30-17:00 uur een sportief en gezond evenement bij het plein voor het Jongerencentrum JOP in het Oosterpark (Klaprooslaan 304A, Groningen). Alle wijkbewoners, van jong tot oud, kunnen in het kader van de Healthy Ageing Week meedoen aan touwtjespringen verzorgd door Projump. Maar ook het Bslim team neemt haar sport- en spelpakket mee. Tijdens deze activiteiten wordt er fruitwater als gezonde verfrissing aangeboden.

Kijk ook op www.fitgaaf.nl of www.meergezondejaren.nl/fitgaaf