Verdachte van straatroof Reitdiepskade gezocht

Groningen - Update: De verdachte van de straatroof op de Reitdiepskade in Groningen herkende zichzelf op de beelden. Hij meldde zich bij het politiebureau. Hij is aangehouden. Zijn foto’s zijn van www.politie.nl verwijderd.

Update: De verdachte van de straatroof op de Reitdiepskade in Groningen herkende zichzelf op de beelden. Hij meldde zich bij het politiebureau. Hij is aangehouden. Zijn foto’s zijn van www.politie.nl verwijderd.

De politie is op zoek naar de verdachte van een straatroof die op 23 augustus plaatsvond op de Reitdiepskade in Groningen. Deze zaak is op dinsdagavond ook bij het programma Opsporing Verzocht te zien.

De verdachte beroofde een 74-jarige man van een geldbedrag dat hij bij zich droeg. De overvallen man liep samen met zijn vrouw in de binnenstad van Groningen nabij de Grote Markt. Toen ze in de richting van de Lage der A liepen, werden zij ter hoogte van de Visserbrug ingehaald door een man. Deze man ging voor het slachtoffer lopen, draaide zich plotseling om en gaf hem een klap tegen het hoofd. Daarna greep hij het geld en ging er vandoor. Het echtpaar werd waarschijnlijk al eerder die middag in de gaten gehouden door de verdachte.

Bij tips kan contact worden opgenomen met de opsporingstiplijn (tel.: 0800-6070 of anoniem: 0800-7000).

Via het programma Opsporing Verzocht zijn geen tips binnengekomen:

 

Geen tips via Opsporing Verzocht over de verdachte van de straatroof op de #Reitdiepskade #Groningen. Ons onderzoek gaat verder.

— Politie Groningen (@polgroningen) October 9, 2018