Hanzehogeschool pakt uit tijdens Dag van de Duurzaamheid

GRONINGEN - Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober pakt de Hanzehogeschool Groningen uit met de opening van de unieke testomgeving.

Dat voor biobased experimenten (ZAP), paddenstoelen die op koffiedik worden gekweekt, de handtekening onder de samenwerking met Avebe en zijn we de eerste Nederlandse partner van Al Gore in het Climate Reality Project.

De Hanzehogeschool Groningen gaat zich als eerste Nederlandse partner aansluiten bij 100% Commited: een partnership tussen het Climate Reality Project van Al Gore en hogescholen, gemeentes, universiteiten etc. om gezamenlijk te gaan voor 100% gebruik te maken van duurzame energie in 2030. Partner- en alumnibedrijf Enie.nl is op hoog niveau actief binnen Al Gore zijn Climate Reality Project.

Het koffiedik van de Hanzehogeschool leveranciers Eurest en Wadapartja wordt ingezet om oesterzwammen te kweken in containers op de Zernike Campus. Deze ZernikeZwam wordt vervolgens weer door Eurest en Wadapartja afgenomen en gebruikt in onze kantines. Hoe circulair willen we het hebben?

De Hanzehogeschool zet de handtekening onder een nog nauwere en duurzamere samenwerking met zetmeelgigant Avebe.

Ter inspiratie voor studenten en medewerkers komen Ruud Veltenaar en Michael Wilde langs en de hogeschool laat zien hoe zij haar bedrijfsvoering steeds duurzamer maakt.