Sharita uit Groningen wint Women in Sales Award

GRONINGEN - De eerste Nederlandse Women in Sales Awards vonden 3 oktober plaats in Amsterdam. Het doel van dit event was om diversiteit op een positieve manier bespreekbaar te maken en om de bewustwording te creëren bij het Nederlandse bedrijfsleven. En dit doel is ruimschoots bereikt!

Er zijn op woensdag avond 4 winnaressen gekroond. Sharita Boon uit Groningen, werkzaam als Commercieel Directeur bij de Persgroep Employment Solutions, is benoemd tot Sales Director van het jaar 2018. De kracht van vooruitgang en succes zit in het samenbrengen van verschillen karakters op basis van gelijkwaardigheid. Daar heb je een mind-change voor nodig. Op het gebied van mind-change sloeg Mo Gawdat, de auteur van De Logica van Geluk, founder van de One Billion Happy foundation en former CBO van Google X, de spijker volledig op zijn kop.

Woensdagavond deelde hij voor het eerst zijn perspectief op vrouwen, diversiteit en gelijkheid op de arbeidsmarkt, met staande ovatie als resultaat. Zijn belangrijkste boodschap was: “Er is wel degelijk een verschil tussen mannen en vrouwen, dit verschil moeten we omarmen. Immers: You + you = we.” Een ander hoogte punt van de avond was de presentatie van Dorothy Grandia, Faculteitsmember van de Erasmus Universiteit en expert op het gebied van diversiteit en de carrièreontwikkeling van vrouwen. Met de wetenschap achter haar bracht zij het publiek kennis bij over het belang van meer vrouwen in de zakenwereld, en dan vooral aan de top.

De Women in Sales Awards zijn georganiseerd door Women in Sales BV, een full service recruitment bureau uit Amsterdam met als doel het vergroten van diversiteit binnen het bedrijfsleven. Women in Sales is het enige bureau ter wereld dat zich volledig richt op vrouwen binnen het Sales vak. Women in Sales werkt onder andere voor KPN, de Persgroep, Nuon, Royal Vaassen, ITW, NVIDIA, Samsung SDS en veel andere. Women in Sales is inmiddels al verantwoordelijk voor meer dan 650 vrouwelijke plaatsingen.