Joe Jackson terug naar De Oosterpoort!

GRONINGEN - Jackson wordt beschouwd als één van de grootste en meest veelzijdige talenten uit de Britse popmuziek. De zanger experimenteert met jazz, blues, pop en elektronische muziek.

In Nederland is Jackson vooral bekend geworden door de albums Night and Day en Body and Soul, maar natuurlijk ook door nummers als Is She Really Going Out With Him,Be My Number Two, Stepping Out, Real Men en Happy Ending.

20e studioalbum Fool

In 2015 bracht Joe Jackson het veelgeprezen album Fast Forward uit en nu komt de legendarische songwriter in januari 2019 met de release van zijn nieuwe studio-album Fool. Het album is het 20e studio-album in de carrière van Jackson. Het was voor hem een lang gekoesterde droom om een tour af te maken en daarna meteen de volgende dag in de studio te staan om een nieuw album op te nemen. Ondanks dat Jackson geen thema had voor dit album, is het gaandeweg ontstaan. In dit geval is dat thema komedie en tragedie en de manier waarop ze in ons hele leven met elkaar verweven zijn. De liedjes gaan over angst, woede, vervreemding en verlies, maar ook over de dingen die het leven de moeite waard maken om te leven: vriendschap, lachen, muziek en kunst. Jackson zegt hierover: "Ik had dit in 1979 niet kunnen doen. Ik had net niet genoeg geleefd."

Tijdens de Four Decade Tour worden er nummers gespeeld van vijf albums die elk een decennium vertegenwoordigen: Look Sharp (1979), Night and Day (1982), Laughter and Lust (1991), Rain (2008) en Fool (2019), maar Joe zal ook andere nummers uit zijn rijke oeuvre en een aantal nieuwe covers ten gehore brengen.

Op 17 maart 2019 om 20.30 uur. De Oosterpoort euro 48,50 (incl. euro 3,50 servicekosten).