Stadjer Daniel Moragues tweede bij skateboarding contest

GRONINGEN - Afgelopen weekend werd in Rotterdam Europa’s grootste jeugd skateboard wedstrijd gehouden namelijk de Teenage Riot in Skateland. (Rotterdams indoor skatepark).

Jongeren van 8 tot 16 jaar uit heel Europa streden voor een titel in “Europe’s biggest youth skateboarding contest”. Het toernooi duurde twee dagen en er werd op zeer hoog niveau de ene skateboard truc na de andere ten uitvoere gebracht. Na verschillende wedstrijd rondes bleek de 12-jarige Groninger Daniel Moragues als enige Noorderling door te zijn naar de finale. Daniel Moragues werd tweede bij de jeugd van 11 tot 13 jaar, waarbij hij de Franse skateboarder Raphael Chaumeil achter zich liet. De eerste plaats ging naar Viktor Solmunde uit Denemarken.

Daniel Moragues is in het skateboard circuit in het Noorden geen onbekende, hij heeft sinds zijn achtste zich elk jaar gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap Skateboarden door de voorrondes in het Noorden, meestal gehouden in skatepark het Colloseum te Groningen, te winnen. Omdat Daniel momenteel geen sponsor heeft was hij ingedeeld bij non sponsored youth. Verwachting is dat er binnenkort weer een sponsordeal wordt gesloten om zijn sportcarrière als skateboarder te ondersteunen.