Ga in de herfstvakantie naar Cinekid

GRONINGEN - Tijdens de herfstvakantie van maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober staat het Groninger Forum aan het Hereplein weer volledig in het teken van het leukste kindermediafestival Cinekid.

Vijf dagen lang kunnen kinderen, (groot) ouders en begeleiders genieten van een heleboel grappige, mooie en spannende kinderfilms, uitdagende games, hippe apps en creatieve workshops. Speel met nieuwe technologieën in het Medialab, bouw en knutsel van alles in het Maaklab en check animatie- en filmtechnieken uit verschillende landen in de Cinekidfilms.

Beestenboel: NIEUW voor de allerkleinsten

Dit jaar biedt Cinekid in Groningen iets nieuws voor de allerkleinsten vanaf 3 jaar: de filmcompilatie Beestenboel. Vijf korte fantasievolle animatiefilms over dieren. Van een kikkervisje dat maar geen kikker wordt, tot een tijgertje dat op de keukentafel woont. De compilatie geeft een inkijkje in de diversiteit van de wereldwijde animatiewereld.

Van de film Koningin van Niendorf tot Meester Kikker

Tijdens het festival worden maar liefst 7 verschillende kinderfilms vertoond. Een greep uit het aanbod: de vrolijke, nieuwe animatiefilm De grote boze vos & andere verhalen en de spannende film over onverwachte vriendschap Koningin van Niendorf waren in 2017 genomineerd als beste kinderfilms van het Cinekid Festival en worden dit jaar in Groningen vertoond. Ook op het grote doek de film van Anna van der Heide Meester Kikker, over Sita en haar klasgenootjes en De IJslandbende over vijf eigenzinnige jongens en een meisje die een expeditie naar IJsland opzetten.

Iedere Cinekid-dag: Media- en Maaklab

Voor of na de film kan iedereen zich uitleven met de nieuwste games en apps in het Medialab en creativiteit kan worden losgelaten in het Maaklab. Er zijn vele installaties en workshops voor een hele dag doe-plezier.

Groninger Forum, locatie: Hereplein 73. Meer informatie over het programma en het kopen van tickets via www.groningerforum.nl/cinekid.