Aanpassingen busvervoer tijdens 4-mijl van Groningen

GRONINGEN - De 4-mijl van Groningen is zondag 14 oktober. Voor de 23.000 lopers en tienduizenden toeschouwers zet Qbuzz extra bussen in en stoppen enkele lijnen extra bij P+R Haren. Ook is de route van veel buslijnen in de stad Groningen sterk aangepast.

Vanwege de 4-mijl van Groningen zijn veel wegen afgesloten voor het verkeer. Voorgaande jaren is gebleken dat het busvervoer hierdoor veel vertraging heeft opgelopen en daardoor op veel lijnen meerdere ritten zijn uitgevallen. Om te zorgen dat de bussen in 2018 tijdens de 4-mijl gewoon door kunnen blijven rijden, zijn routes van veel lijnen tussen 12 en 18 uur aangepast. Buslijnen rijden hierdoor o.a. niet via het centrum, UMCG en Oosterparkwijk. Reizigers naar het centrum van Groningen kunnen reizen via het Hoofdstation, reizigers voor het UMCG met de extra buslijn 2 die is ingelegd van Zernike, Station Noord en UMCG naar Station Europapark.

Extra ritten Q-link 5 Annen – Groningen

Q-link lijn 5 rijdt op zondagen elk uur tussen Annen – Zuidlaren en P+R Haren – Groningen. Vanwege de 4-mijl rijdt Q-link lijn 5 op zondag 14 oktober van 11 tot 18 uur twee keer per uur op de route Annen – Zuidlaren – P+R Haren – Hoofdstation Groningen.

Qliner 300 uit Emmen en 309 uit Assen stoppen extra bij P+R Haren

Qliner 300 van Emmen via Borger en Gieten naar Groningen en Qliner 309 van Assen naar Groningen stoppen op zondag 14 oktober tot 14 uur extra bij P+R Haren. Lopers van de 4-mijl van Groningen kunnen hier uitstappen en naar de start van de 4-mijl lopen. Voor de terugreis kunnen de lopers van de 4-mijl weer opstappen bij het Hoofdstation van Groningen voor de reis met de Qliner naar huis.

Meer informatie over de aangepaste routes en extra bussen tijdens de 4-mijl is beschikbaar op de website van Qbuzz (www.qbuzz.nl/gd). Reizen met de Qliners en extra ritten Q-link lijn 2 en 5 kan met alle reguliere vervoersbewijzen, zoals de OV-chipkaart op saldo, of een papieren kaartje bij de chauffeur.