Verkiezingsprogramma CDA: meer aandacht voor wijken en dorpen

GRONINGEN - De leden van het CDA Groningen-Haren-Ten Boer hebben het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november vastgesteld.

Dit gebeurde nadat eerder dit jaar 100 inwoners en mensen van verschillende maatschappelijke instellingen en verenigingen mochten mee beslissen over dat programma.

De herindeling vraagt wat de partij betreft om ander beleid. ‘De focus lag de afgelopen jaren te veel op de vierkante kilometer binnen de Diepenring. Groningen is meer dan dat. Zeker nu besloten is om te gaan herindelen met Haren en Ten Boer, verdienen wijken en dorpen alle aandacht. Vanuit ons gedachtegoed is dat het uitgangspunt voor ons programma,’ aldus lijsttrekker René Bolle.

De partij wil dan ook het (groen)onderhoud in de gemeente naar een hoger niveau brengen. Verder wil het CDA dat de gemeente meer investeert in sport, met een brede aanpak tegen eenzaamheid komt en pleit het voor een dorpswethouder.

Het CDA gaat de verkiezingen in met de slogan: ‘Voor wat écht belangrijk is’. René Bolle: ‘Te veel partijen maken zich druk over bijzaken als een extra vrije dag voor gemeente ambtenaren, de plek van het Peerd van Ome Loeks of genderneutrale toiletten op het stadhuis. Het zou volgens ons moeten gaan over zaken als duurzaamheid, het onderhoud van de stad, de veiligheid van onze gemeente en goede zorg voor onze ouderen’.