Bezoek Grieg Strijkers Festival

GRONINGEN - De Grieg Stichting Nederland heeft van 12 tot en met 14 oktober een festival waar tijdens drie bijzondere en gevarieerde concerten een selectie van de muziek voor strijkinstrumenten van de Noorse componist Edvard Grieg zal worden uitgevoerd.

Het festival vindt plaats in samenwerking met concertgebouw De Oosterpoort, het muziekinstrumentenmuseum Vosbergen te Eelde, en de Stichting Culturele Raad Middelstum.

Het programma is als volgt.

1) Vrijdagavond 12 oktober 2018, 20:15, i.s.m. Concertgebouw De Oosterpoort, Groningen: violiste Rosanne Philippens en pianist François Lambret spelen o.m. de 3e vioolsonate en bewerkingen van Lyrische Stücke en de Peer Gynt muziek (Oosterpoort Kleine Zaal).

2) Zaterdagavond 13 oktober 2018, 20:15, i.s.m. muziekinstrumentenmuseum Vosbergen te Eelde: het Dudok strijkkwartet en cello/pianoduo Jan-Ype Nota en Elena Malinova spelen de twee Grieg strijkkwartetten en diens cellosonate, voorafgegaan door een korte lezing door Dick Verel over Noorse strijkinstrumenten.

3) Zondagmiddag 14 oktober 2018, 15:00, i.s.m. Stichting Culturele Raad Middelstum: het Haydn Jeugd Strijkorkest o.l.v. Jan-Ype Nota spelen met medewerking van vioolsoliste Loes Mevissen o.m. de Holberg Suite, in de Hippolytuskerk te Middelstum. Kaarten voor de drie concerten zijn afzonderlijk verkrijgbaar bij respectievelijk De Oosterpoort, Museum Vosbergen, en de Culturele Raad Middelstum.

Alle informatie over het festival is te vinden op de website van de Grieg Stichting Nederland: www.griegstichting.nl