Danssensatie Sergei Polunin komt naar Groningen

GRONINGEN - Groningen staat 20 en 21 oktober in het teken van het turbulente leven van de danssensatie Sergei Polunin.

Na uitverkochte shows op Lowlands en in Carré danst Polunin zijn aangrijpende solo ‘Sacré’ in de Stadsschouwburg Groningen op zondag 21 oktober. De Bad Boy of Ballet kreeg wereldwijde bekendheid door zijn medewerking aan Hozier’s videoclip ‘Take me to Church’ geregisseerd door David LaChapelle. Hij vertelt hierover in het hart van de LaChapelle tentoonstelling van het Groninger Museum op zaterdag 20 oktober 14.30 uur. Hiervoor gelden de gewone toegangskaarten van het museum.

Zondag 21 oktober wijdt de Stadsschouwburg Groningen een volledige avond aan Sergei Polunin. Polunin danst zijn explosieve solo ‘Sacré’ van de Japanse choreografe Yuka Oishi.

"Exceptioneel danstalent"

Henk Kuiper heeft zijn uiterste best gedaan om Sergei Polunin naar Groningen te halen: “Sergei Polunin is een exceptioneel danstalent. Er zijn maar weinig talenten van dit kaliber. Mensen die hem zien dansen blijven verbluft achter. Het talent van Sergei raakt iedereen. Ook mensen die nooit naar dans gaan. En dat is uitzonderlijk en fantastisch om te presenteren.”

Sergei Polunin

Balletdanser Sergei Polunin (1989) danste al op 19-jarige leeftijd als de jongste solist bij The Royal Ballet. Na drie jaar verliet hij abrupt het gezelschap, vanwege de druk van de internationale balletwereld, maar ook omdat hij zijn creativiteit niet kwijt kon. Zijn roem maakte hem zelfdestructief en Polunin kwam in een depressie terecht. Hij verloor zich in het uitgaan en drugs. Polunin werkt als gastdanser bij gezelschappen en als model en acteur. Over zijn turbulente leven is de documentaire ‘Dancer’ gemaakt.

Ga voor meer informatie naar: www.groningermuseum.nl.