Hanzehogeschool in top 3 van beste hogescholen in Nederland

GRONINGEN - De Hanzehogeschool Groningen heeft dit jaar de derde plaats behaald in de top 3 van beste hogescholen in Nederland.

Dit blijkt uit de 2018 editie van Elsevier Beste Studies in de categorie brede hogescholen. De hbo-opleiding met de meeste tevreden studenten van Nederland is de bachelor Docent Dans van de Hanzehogeschool. Drie opleidingen staan in de top tien van ‘beste docenten’ bij kleine opleidingen, één opleiding in de top tien van de grote opleidingen.

Beste Studies

Van de 46 beoordeelde voltijdopleidingen van de Hanzehogeschool Groningen zijn er 20 opleidingen met een bovengemiddeld oordeel van de eigen studenten, 19 met een gemiddelde beoordeling en zeven met een lagere beoordeling dan gemiddeld.

Elsevier Beste Studies

Speciaal voor scholieren die volgend jaar een hbo-bacheloropleiding kiezen en bachelorstudenten die op zoek zijn naar een geschikte master vergelijkt Elsevier Weekblad 2.126 opleidingen. Waar zijn studenten het meest tevreden over de faciliteiten, het onderwijs en de organisatie? De beoordeling berust op een eigen bewerking van de Nationale Studentenenquête, waaraan ruim 280.000 studenten meededen. Elsevier Beste Studies maakt onderscheid tussen drie categorieën hogescholen: brede hogescholen, hogescholen voor de kunst en specialistische hogescholen.

Het gehele onderzoek is voor abonnees te bekijken op www.elsevier.nl.