Ook tijdens Healthy Ageing Week veel gezonde activiteiten bij SKSG

GRONINGEN - Tijdens de Healthy Ageing Week, tot en met 14 oktober, heeft SKSG samen met de Rijksuniversiteit Groningen, UMCG, de Hanzehogeschool en HANNN (Healthy Ageing Network Northern Netherlands) tal van gezonde activiteiten voor kinderen en ouders.

De Healthy Ageing Week bij SKSG start met de workshop ‘Positief Opvoeden’ voor ouders. Ouders krijgen tijdens deze interactieve workshop handreikingen om op een creatieve en positieve manier met hun kinderen in gesprek te gaan. Op woensdag 10 oktober wordt de workshop ‘Lessen in geluk’ gegeven, waarbij ouders én grootouders leren hoe ze gelukkig kunnen zijn. ‘Lessen in geluk’ is gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen uit de positieve psychologie. Beide workshops worden gegeven door docenten en studenten van de opleiding Toegepaste Psychologie van de Hanzehogeschool Groningen.

Kinderen ontmoeten dokters

Uniek voor de kinderen deze week is het evenement ‘Date de Dokter,’ waarbij artsen van het UMCG langskomen op SKSG locaties. De dokters gaan van alles vertellen en de kinderen kunnen natuurlijk allerlei vragen aan hen stellen. Tijdens de Healthy Ageing Week worden er ook kookworkshops georganiseerd voor kinderen, waarbij ze van studenten van de opleiding Voeding & Diëtiek van de Hanzehogeschool Groningen leren om lekkere en gezonde maaltijden te maken.

Gezonde kinderopvang SKSG

Volgens SKSG kun je niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren van een gezonde leefstijl. “Kinderen van jongs af aan een gezonde leefstijl aanleren, is makkelijker dan het afleren van een ongezonde leefstijl op latere leeftijd. Daarom spannen wij ons hier samen met ouders en samenwerkingspartners voor in”, aldus Enno van der Werff, algemeen directeur van SKSG. Het aanleren of bevorderen van een gezonde leefstijl doen we bij onze alledaagse dingen en ook binnen diverse thema’s en activiteiten, zoals ‘koken & voeding’, ‘sport & beweging’ en ‘natuur & duurzaamheid’. De samenwerkingen met de RUG, UMCG, de Hanzehogeschool en HANNN maken het mede mogelijk om kinderen spelenderwijs in aanraking te brengen met een gezonde leefstijl.