Bijna record voor Waterwolf Roeimarathon

GRONINGEN - Niet minder dan 83 roeiers verdeeld over 22 boten starten zondag 7 oktober in de Waterwolf Roeimarathon, een 55 kilometer lange roeiwedstrijd vanuit de stad Groningen over Hoendiep, Aduarderdiep en Reitdiep.

De wedstrijd, georganiseerd door de Groningse roeivereniging KGR De Hunze trok slechts een keer eerder zoveel deelnemers.

Marathonroeien is een relatief onbekende tak van de roeisport, waarbij wedstrijden van vijftig kilometer of meer worden geroeid. De Hunze organiseert sinds 2006 de zogeheten Waterwolf, die zijn naam ontleent aan Gemaal De Waterwolf, langs het Reitdiep bij Oldehove, het verste punt van de tocht. Hunze-bestuurslid Betty Goedewaagen benadrukt dat de sport niet alleen is weggelegd voor superfitte topatleten. “Het leuke is juist dat marathonroeien geschikt is voor heel uiteenlopende sporters. Vorig jaar hadden we een oud-Olympiër, dit jaar doen er mensen mee die nog maar net Hunzelid zijn.”

De 22 aangemelde ploegen zijn afkomstig uit heel Nederland, van Groningen tot Maastricht. Extra bijzonder is de deelname van de Groningse skiffeurs Klaas Breunis en Rene Brandhoff, die de 55 kilometer lange wedstrijd solo roeien.