Oproep NNO: schrijf een protestsong!

GRONINGEN - Het Noord Nederlands Orkest geeft jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar een plek in het voorprogramma van het War Requiem op donderdag 8 en vrijdag 9 november om een protest te laten horen tegen oorlogen, terreur en onderdrukking in deze wereld.

Samen met violisten, cellisten of koperblazers van het Prins Claus Conservatorium kan de jeugd zijn of haar boodschap ten gehore brengen aan een groot publiek.

Op 11 november 2018 is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog is afgelopen. Een goede reden voor het Noord Nederlands Orkest om het War Requiem van Benjamin Britten op te voeren met in totaal 100 musici en een koor van 250 zangers. De Engelse componist Benjamin Britten schreef het War Requiem in 1962 als protest tegen de eerste en tweede wereldoorlog. Hij gebruikte gedichten van Wilfred Owen, een 19-jarige soldaat, die vocht in de Eerste Wereldoorlog en zeven dagen voor het einde van de oorlog stierf.

Wat moet je doen?

Om in aanmerking te komen wordt er van de jeugd verwacht dat er een Protestsong wordt geschreven, dat mag van alles zijn: pop, sing & songwriting, rock, poëzie, ska, rap, of een spoken word voordracht.. alles is welkom!. Deze protestsong kan worden geplaats op YouTube en vervolgens kijken Eric Corton en artistiek leider van het NNO Marcel Mandos er naar en beslissen of de Protestsong goed genoeg is om live op te voeren. Uiteraard krijgt men nog begeleiding van professionele musici en een workshop van Tim Knol.

Uiterlijke inzenddatum: vrijdag 12 oktober vóór 13.00 uur. Meer info en de spelregels zijn te vinden op: nno.nu/protestsongs