CBK regelt indrukwekkende maan voor Let’s Gro

GRONINGEN - Tijdens het Let’s Gro festival van 31 oktober tot en met 3 november hangt het indrukwekkende kunstwerk Museum of the Moon van de Engelse kunstenaar Luke Jerram op het Waagplein in Groningen.

Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) slaagde er in samenwerking met het festival in deze reizende installatie naar Groningen te halen. Museum of the Moon is een levensgrote maan met een diameter van maar liefst zeven meter. Van binnen is de maan verlicht waardoor het haarscherpe oppervlak nog beter tot zijn recht komt. Iedere centimeter die je ziet is in het echt vijf kilometer. Jerram maakte hiervoor gebruik van satellietbeelden van de NASA. In de installatie zitten muzikale composities van Dan Jones waardoor het maanmuseum betoverend, vervreemdend en inspirerend werkt. Museum of the Moon is alle dagen van het festival 24 uur per dag te zien. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dagelijks twee excursies naar de maan.

Kunstenaar Luke Jerram woont en werkt in Bristol (Verenigd Koninkrijk). Hij maakt sculpturen, installaties en levende kunstprojecten. Wereldwijd is hij bekend van zijn installatie van straatpiano's, Play Me, I'm Yours, die tot nu toe in meer dan zestig steden is gepresenteerd. Museum of the Moon is een reizende installatie die al op vier continenten was te zien. Het is de eerste keer dat het project naar Groningen komt.

Credits

Museum of the Moon is een coproductie van een aantal organisaties bijeengebracht door kunstenaar Luke Jerram en het Norfolk & Norwich Festival, waaronder: At-Bristol, Kimmel Center, Lakes Alive, Provinciaal Domein Dommelhof in België, Brighton Festival, Greenwich + Docklands International Festival, Without Walls, Cork Midsummer Festival en Les Tombées de la Nuit in Rennes (Frankrijk). Het kunstwerk is gemaakt in samenwerking met de UK Space Agency, University of Bristol en The Association for Science and Discovery Centres.

Meer informatie over Museum of the Moon op my-moon.org en meer informatie over het festival en de maanexcursies op letsgro.nl.