Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen steunt 32 projecten

GRONINGEN - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het derde kwartaal van dit jaar € 117.790 toegekend voor 32 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen.

Enkele opvallende projecten zijn:

De Stichting Dutch Guitar Foundation kan rekenen op een bijdrage van € 8.000 voor de tweede editie van The European Guitar Concerto Competition & Festival 2019. Het festival vindt plaats van 27 januari tot en met 3 februari 2019 in het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Het concours onderscheidt zich van andere gitaarconcoursen omdat het gitaarconcert centraal staat. De toekenning wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Jonge Musici Fonds, één van de CultuurFondsen op Naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De Stichting Eurosonic Noorderslag krijgt een bijdrage van € 10.000 voor Eurosonic Air, een driedaagse serie concerten op een groots en gratis toegankelijk podium op de Grote Markt van Groningen. Opkomende, met name Nederlandse popartiesten krijgen op 17, 18 en 19 januari 2019 de kans zich te presenteren aan een breed publiek en podiumervaring op te doen. Eurosonic Air maakt onderdeel uit van Eurosonic Noorderslag, het grootste Europese showcasefestival voor popmuziek.

De afdeling Leek-Nietap van het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie (IVN) ontvangt een bijdrage van € 2.500 voor het educatieproject Boerenerven - Tuinen Westerkwartier. Met dit project worden inwoners bewust gemaakt van het landschap waarin zij wonen en dat zij met hun erven en tuinen daar deel van uitmaken. Het project draagt bij aan versterking van de karakteristieken van het landschap en biodiversiteit.

Volgende vergadering

In de vergadering van 10 december 2018 behandelt het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Die kunnen tot 6 weken vóór die datum worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen. Zie www.cultuurfonds.nl (doorklikken naar de afdeling Groningen).

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen is een van de twaalf provinciale afdelingen.